Внесок у підтримку розвитку української культури та збереження історичної спадщини

Людина, особистість, індивідуальність, народ, нація, держава однією з головних своїх якостей мають рівень культури. Вона лежить в основі соціальних відносин і виражаєтеся в них, змінюється разом з ними, формує поле нових ціннісних установок.

В той же час, для усебічного розвитку, відчуття приналежності до свого народу, нації дуже важливо не лише розумітись на культурних тенденціях сьогодення, а і знати та берегти історичні культурні традиції. Сторінки національної історії, звичаї, обряди, традиції, твори мистецтва являют собою культурне багатство українського народу. Лише на їх основі можна будувати сучасність та змінювати майбутнє.

Із здобуттям незалежності Україна з нових позицій переглядає свої соціально-економічні цінності, визначає пріоритети. Проте і культура у всіх її проявах має бути одним з таких пріоритетів. Дуже важливо, особливо в умовах постійних соціально-економічних трансформацій  забезпечити умови належного збереження культурного фонду країни та її регіонів, здійснювати активну підтримку розвитку сучасної культури у всіх її напрямах (зокрема, здійснювати популяризацію вітчизняного театру, кінематографу, літератури, ініціювати нові культурні проекти), долучатись до програм підвищення рівня побутової, економічної, екологічної, політичної і бізнес культури.

Вона має активно підтримуватись та розвиватись усіма членами суспільства, організаціями, органами влади та бізнесом з метою підвищення рівня освіченості, духовності, усталення морально-етичних якостей, національної самоідентифікації.  

Наш внесок у підтримку культури – це внесок у збереження та нарощення культурного потенціалу. 

У 2014 році було підтримано організацію та проведення Міжнародного поетичного фестивалю "Terra  Poetica". Це міжнародний поетичний фестиваль, який є українським продовженням щорічного Всесвітнього фестивалю поезії, що відбувся у 2013р. в Македонії та Албанії і на якому лауреаткою стала українська поетеса Леся Мудрак. Участь у фестивалі «Terra Poetica» в Україні взяли поети з 15 країн світу.

Такі конкурси відображують сучасне української літературної культури, основою її збереження, розвитку і інтеграції у  загально цивілізаційну.

Подяка від Terra Poetica